Activiteiten van De Groene Reiger in de buurt

Nieuws

Beschrijving

Wat gebeurt er?

2019-03-01

Groensafari door de BUCH

In Heiloo en omgeving is de werkwijze GroenSpoor ontwikkeld om tot 'verlangenverstrengeling' te komen tussen groene wensen en andere opgaven in de gemeente

 Link

2018-11-15

Geef jij om een groen Heemskerk? Meld je aan voor GroenSpoor!

Wil jij je inzetten voor een groen Heemskerk? Heb jij zelf veel idee├źn over een groene omgeving en biodiversiteit? Meld je dan aan voor GroenSpoor! Dit project heeft als doel om samen met inwoners van Heemskerk letterlijk groensporen (een groen fysiek en sociaal netwerk) binnen de gemeente te realiseren. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen, die iets weten van een groene omgeving (je hoeft geen expert te zijn!) en die ons willen helpen aan een groener Heemskerk.

 Link

2018-10-31

Bijenbosje planten tijdens de natuurwerkdag

Op zaterdag 3 november gaan we op Landgoed Willibrordus een bijenbosje planten tijdens de natuurwerkdag. We starten om half 2 bij Theeschenkerij de Trog met thee en appeltaart. U kunt zich opgeven via Natuurwerkdag 2018, locatie Landgoed Willibrordus.

 Link

2018-10-24

Impressie bewonersdag Melco zaterdag 27 oktober

Zaterdag 27 oktober hebben de bewoners van de nieuwbouwwijk Melco met elkaar een Bioborder aangeplant rondom de monumentale schoorsteen. Deze bewonersdag stond in het teken van elkaar leren kennen, en het gezamenlijk werken aan een gezellige groene en gezonde wijk. De bewoners kregen ook advies over het ontwerp voor hun tuin en het onderhoud daarvan. Met meer groen in de wijk neemt niet alleen de aantrekkelijkheid van de wijk toe voor de mensen die er wonen mensen, maar ook voor de bijen, vlinders en vogels. Deze bewonersdag is mogelijk gemaakt door Gemeente Heiloo en projecontwikkleaar HBB. Het is een pilot om te zien of deze aanpak ook interessant zou kunnen zijn voor andere nieuwbouwprojecten in Heiloo.

De BioBorder is ontworpen door tuinarchitect Arjan Boekel en is te bestellen bij Kwekerij De Buitenkans in Heiloo. Er is een plantenontwerp voor grote en kleine tuinen, voor zon en meer schaduw. En je kunt ook nog keuzes maken of je meer witte, blauwe of juist een bontere border wilt. De border is jaarrond aantrekkelijk, onderhoudsvriendelijke en draagt bij aan de biodiversiteit en beter bestand tegen zowel droogte als veel regen.

 Link

2018-09-19

Regionaal Groenspoor in HAL en BUCH

We zijn gestart met het pilotproject regionaal Groenspoor in het kader het programma Groen Kapitaal van provincie Noord-Holland. Met deze pilot willen verkennen of met de aanpak Groenspoor een verbinding gelegd kan worden tussen de gemeenten op de strandwal - HAL en BUCH - en tussen de strandwal en de gebieden daarbuiten. Gemeenten kunnen (op termijn) het lokale Groenspoor faciliteren (voor hun inwoners, vrijwilligers en ondernemers), OLGRA zal de regionale verbinder zijn. Daarbij is de uitdrukkelijke wens grotere infranatuur te verbinden met lokaal groen en door te tijd heen flexibiliteit te bevorderen omwille van realisatie van kansen, betrokkenheid van actoren en verminderen van bureaucratie.

 Link