banner picture

Bewustwording en educatie

Wijksafari's

Contact

Beschrijving

Bewustwording en educatie rond klimaatadaptatie en biodiversiteit op wijkniveau middels een fietstocht met wijkbewoners langs voorbeeldtuinen en plekken in de openbare ruimte.

collage

Wat zijn wijksafari's?

In een wijksafari bespreken we met bewoners hoe hun tuinen en het openbaar groen aantrekkelijk en klimaatbestendiger gemaakt kunnen worden en ook vriendelijker voor mensen, vogels, bijen en vlinders.
Na een korte inleiding over de voordelen van een groene tuin fietsen we door de wijk langs tuinen die al wel, en andere die nog niet zo goed bestand zijn tegen een hoosbui. Experts zoals de groenbeheerder van de gemeente, vrijwilligers van de vereniging Groei en Bloei, tuinvogelconsulenten van de vogelbescherming en medewerkers van landschap Noord-Holland delen hun ideeën en suggesties met de bewoners. Na afloop van de fietstocht is er een plantjesmarkt, een korte workshoptuin ontwerpen en ontmoetingen met de experts.

Waarom Wijksafari's?

Klimaatverandering, we hebben er allemaal mee te maken. Maar wat betekent dit nu precies voor je tuin, voor een woonwijk? Zijn tuinen, straten en parken voorbereid op langdurige droogte en hoosbuien? Wat kan de gemeente doen en wat kunnen bewoners zelf doen?

Weten over klimaatadaptatie en biodiversiteit

Resultaten Wijksafari's

Alle resultaten Wijksafari's

Dit is een nieuw project. De resultaten worden binnenkort verwacht.