Activiteiten van De Groene Reiger in de buurt

Nieuws

Beschrijving

Wat gebeurt er?

04-10-2019

Verslag wijksafari Egmond aan de Hoef 28 september

Met 35 bewoners  van Egmond aan de Hoef liepen we vanaf Dorpshuis Hanswijk langs een prachtige vaste plantenborder in het openbaar groen. Pieter Voet, medewerk groen bij de gemeente Bergen, vertelde dat het openbaar groen was vernieuwd tijdens het opknappen van de straat. Veel safarigangers zouden deze borders ook wel heel graag in hun straat willen hebben! 

Een bewoner vertelde dat hij in zijn nieuwbouwwijk een stukje openbaar groen heeft  "geadopteerd”. In dit stukje groen staan nu een grote diversiteit aan planten die hij zelf onderhoudt. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook goed voor vogels en insecten. Deze “groenadoptie” is mogelijk voor andere bewoners in de BUCH als zij dit willen. 

Op de Magdalena van Weerdenburglaan waren prachtige voorbeelden te zien van “ gevelgroen”. Zoals de wingerd, die prachtig rood verkleurd in het najaar, klimop, passiebloem, vuurdoorn en een druif. Met deze klimplanten kun je ook in een kleine tuin bijdragen aan wateropname. Je houdt in de zomer veel warmte uit je huis, je geeft vogels een schuil- en broedplaats en bijeen en insecten hebben wat te eten.

 Link