banner picture

Natuurinclusief bouwen

BioBorder©

Contact

Beschrijving

Het doel van de BioBorders is minder tegels en meer groen in de tuinen . Voor alle mensen die niet zo van tuinieren houden, maar wel de voordelen willen van een groene tuin, heeft De Groene Reiger de BioBorder ontwikkeld in samenwerking met tuinarchitect Arjan Boekel. De beplanting is vooral onderhoudsarm, jaarrond aantrekkelijk, bestand tegen droogte en een flinke hoosbui. En het lokt de nodige vlinders en vogels naar je tuin. Je kunt ze kopen in verschillende groottes en er zijn varianten voor de zon of schaduw. Met een simpel plattegrondje zet je de planten zo in je tuin, zonder dat je nu echt veel kennis van tuinieren moet hebben.

collage

Wat is een BioBorder?

Altijd al willen genieten van geur en kleur in uw tuin? Maar dan zonder al teveel onderhoud? De BioBorder is hiervoor ontworpen (Bioborder.nl). Een BioBorder is een beplantingsplan voor een bijna jaarrond aantrekkelijke, biodiverse en vooral onderhoudsarme tuin! Geschikt voor bijna elke maat tuin en deze planten kunnen wel wat droogte en regenbuien verdragen. Met een BioBorder verandert u uw tuin in no-time in een groene oase. Een mooie oplossing voor die mensen die niet zoveel tijd hebben om te tuinieren. Of er misschien nog niet zoveel verstand van hebben, maar wel graag een aantrekkelijke groene tuin willen. U krijgt een kant en klaar plantenpakket mee, met een plattegrondje en een eenvoudige handleiding waarmee u de plantjes zo in uw tuin zet. En met deze border helpt u ook de wilde bij, vlinders en vogels.

De BioBorders worden geleverd vanaf 1 april tot 1 november en zijn te bestellen via BioBorder.nl. De planten worden duurzaam gekweekt bij kwekerij Maatwerk (GGZ NHN). Ophalen kan ook, bij kwekerij De Buitenkans in Heiloo (Bullaan 2 Heiloo). Of worden bezorgd in een straal van ongeveer 20 km om de uitleverlocatie.

Waarom een BioBorder?

Je ziet het helaas steeds meer: de verstening van de particuliere tuin. Niet alleen bij bestaande bouw maar juist ook bij de nieuwbouw. Een nieuwe bewoner komt erin, het nieuwbouwhuis is net klaar en de tuin wordt direct vol gelegd met tegels. En dat terwijl een groene tuin zoveel voordelen heeft! Van versterking van de biodiversiteit, verkoeling van de stad, wateropvang tot een gezonde leefomgeving. Maar hoe breng je dat nou over op bewoners, projectontwikkelaars en gemeenten?

Nieuwebouwwijken, aantrekkelijk biodiverse beplanting en gezamenlijke groendagen

Projecten BioBorder©

BioBorder© Nieuwbouwwijk MELCO

Een aantrekkelijke biodiverse wijk samen met de bewoners in de buurt.

Studie

Onderzoek BioBorder

...

Overzicht initiatieven ‘groen in de stad’ en ‘klimaatadaptatie’

verder
...

Borging door gezamenlijk verdienmodel

verder
...

Resultaten Quickscan aanpak BioBorders Melco

verder

Flyers en Nieuws

Publicaties

Flyer

De planten in deze jaarrond aantrekkelijke border houden van de zon en kunnen goed tegen droogte en een relatief voedselarme grond.

 link

Nieuws

Groeninclusief bouwen BioBorder© (Artikel Groen Kapitaal Provincie Noord-Holland)

 link