Een unieke plant-estafette: kleurig en aantrekkelijk voor bijen, vlinders, vogels, en gezellig voor de planters en passanten.

De GroenSpoor Plantestafette

Contact
>> De Groene Reiger / GroenSpoor / De GroenSpoor Plantestafette

Beschrijving

De GroenSpoor Plantestafette

Gemeenten in Noord-Holland planten met bewoners in achtereenvolgende weekenden in de maanden oktober en november bloembollen, vaste planten, struiken en bomen in wijken en langs fiets- en wandelpaden. De plant-estafette zorgt voor een kleurige aantrekkelijke wijk, voedsel voor bijen, vlinders en vogels en gezelligheid voor de planters en passanten. Bij de plant-estafettes zijn bewoners, scholen, ondernemers en lokale natuurverenigingen betrokken. Geïnteresseerden zijn welkom om te helpen met het planten.

Op de plantlocatie geeft de wethouder 'de startschop' voor de GroenSpoor Plantestafette 2020. Vanaf dat moment starten deelnemers van jong tot oud met planten. Experts en vrijwilligers van Landschap Noord Holland, Groei en Bloei en leerlingen van het Clusius College begeleiden de planters. 

Als alle bollen, planten en bomen in de grond staan wordt het estafettestokje, 'de startschop', doorgegeven aan de volgende gemeente die meedoet aan de plantestafette. Alle deelnemers krijgen tot slot een cadeautje mee: zakje zaad van de Hortus in Alkmaar bijvoorbeeld mee om ook de eigen tuin en buurt bij- en vlinder-vriendelijk te maken.

Zaterdag 24 oktober is de start van deze eerste editie van de plantestafette. De estafette begint in Heerhugowaard en vindt de zaterdagen daarop plaats in Alkmaar, Heiloo, Castricum en Heemskerk.

Deelname

Wil je ook meedoen aan de plantestafette door te helpen met planten Geef je dan snel op via   https://forms.gle/EU4yuTi5QdaxrLTeA. Vanwege corona kunnen er maximaal 30 mensen deelnemen.

Laatste nieuws van dit project

20-11-2020

Video

'Bloem en Bij'    04-nov-2018

'Mooi en kleurrijk bloeiende bermen'    01-nov-2018

Activiteiten waar aan iedereen kan meedoen. U bent van harte welkom!

Meer tijd in de natuur is gezond

Informatie

Publicatie