Een prachtige vaste plantenborder in het openbaar groen met de mogelijkheid voor 'groenadoptie'!

Wijksafari in Gemeente Bergen

Contact
>> De Groene Reiger / Wijksafari's / Wijksafari in Gemeente Bergen

Beschrijving

Wijksafari in Gemeente Bergen

Op 28 september 2019, met 35 bewoners van Egmond aan de Hoef, liepen de 'safarigangers' vanaf Dorpshuis Hanswijk langs een prachtige vaste plantenborder in het openbaar groen. Pieter Voet, medewerker groen bij de gemeente Bergen, vertelde dat het openbaar groen was vernieuwd tijdens het opknappen van de straat. Veel safarigangers zouden deze borders ook wel heel graag in hun straat willen hebben!

Een bewoner vertelde dat hij in zijn nieuwbouwwijk een stukje openbaar groen heeft  "geadopteerd”. In dit stukje groen staan nu een grote diversiteit aan planten die hij zelf onderhoudt. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook goed voor vogels en insecten. Deze “ groenadoptie” is mogelijk voor andere bewoners in de BUCH als zij dit willen.

Op de Magdalena van Weerdenburglaan waren prachtige voorbeelden te zien van “ gevelgroen”. Zoals de wingerd, die prachtig rood verkleurd in het najaar, klimop, passiebloem, vuurdoorn en een druif. Met deze klimplanten kun je ook in een kleine tuin bijdragen aan wateropname. Je houdt in de zomer veel warmte uit je huis, je geeft vogels een schuil- en broedplaats en bijeen en insecten hebben wat te eten.

Laatste nieuws van dit project

17-09-2020

Video

'Bloem en Bij'    04-nov-2018

'Mooi en kleurrijk bloeiende bermen'    01-nov-2018

Activiteiten waar aan iedereen kan meedoen. U bent van harte welkom!

Meer tijd in de natuur is gezond

Informatie

Publicatie