Een inleiding over de voordelen van een mooie groene tuin in Zuiderloo en een sedumdak die regenwater vast houdt in Ypestein

Wijksafari in Gemeente Heiloo

Contact
>> De Groene Reiger / Wijksafari's / Wijksafari in Gemeente Heiloo

Beschrijving

Wijksafari in Gemeente Heiloo

Op 25 mei 2019 vond vanaf 13.00 uur de eerste wijksafari plaats in wijk Zuiderloo in Heiloo. Het opstappunt was bij Onze Lieve Vrouwe Ter Nood. Na een korte inleiding over de voordelen van een groene tuin, fietsten we langs tuinen in de wijk. Sommigen al wel en anderen nog niet zo goed bestand tegen een hoosbui. Experts deelden hun ideeën en suggesties met de deelnemers hoe tuinen en het openbaar groen aantrekkelijk en klimaatbestendig gemaakt kunnen worden. En ook vriendelijker voor mensen, vogels, bijen en vlinders.

Op 21 september 2019 ging de wijksafari door wijk Ypestein in Heiloo. Na een welkomswoord door wethouder Rob Opdam, en een korte inleiding door De Groene Reiger (zie Beat FM)  gingen de  deelnemers op safari. Ze namen een kijkje in tuinen van bewoners, liepen door versteende straten en langs mooie doorkijkjes van landschap NH. Een bewoner liet onder andere de nieuwste vinding zien op het gebied van waterdoorlatende tegels: een mooi terras zonder dat het onderloopt. Daarbij was er ook aandacht voor de biodversiteit door de vlinder en bijenplanten in de tuin. En ook in Ypsetin had de buxuxmot toegeslagen  Bestrijden is eigenlijk geen optie. Goede alternatieven zijn dan de groenblijvende liguster, de taxus, de chinese kamperfoelie of de struikklimop. De struikklimop is uitermate belangrijk voor de wilde bij als voedselbron in het najaar!

Laatste nieuws van dit project

17-09-2020

Video

'Bloem en Bij'    04-nov-2018

'Mooi en kleurrijk bloeiende bermen'    01-nov-2018

Activiteiten waar aan iedereen kan meedoen. U bent van harte welkom!

Meer tijd in de natuur is gezond

Informatie

Publicatie