Activiteiten van De Groene Reiger in de buurt

Nieuws

Beschrijving

Wat gebeurt er?

31-10-2018

Bijenbosje planten tijdens de natuurwerkdag  

Op zaterdag 3 november gaan we op Landgoed Willibrordus een bijenbosje planten tijdens de natuurwerkdag. We starten om half 2 bij Theeschenkerij de Trog met thee en appeltaart. U kunt zich opgeven via Natuurwerkdag 2018, locatie Landgoed Willibrordus.

 Link

24-10-2018

Impressie bewonersdag Melco zaterdag 27 oktober  

Zaterdag 27 oktober hebben de bewoners van de nieuwbouwwijk Melco met elkaar een Bioborder aangeplant rondom de monumentale schoorsteen. Deze bewonersdag stond in het teken van elkaar leren kennen, en het gezamenlijk werken aan een gezellige groene en gezonde wijk. De bewoners kregen ook advies over het ontwerp voor hun tuin en het onderhoud daarvan. Met meer groen in de wijk neemt niet alleen de aantrekkelijkheid van de wijk toe voor de mensen die er wonen mensen, maar ook voor de bijen, vlinders en vogels. Deze bewonersdag is mogelijk gemaakt door Gemeente Heiloo en projecontwikkleaar HBB. Het is een pilot om te zien of deze aanpak ook interessant zou kunnen zijn voor andere nieuwbouwprojecten in Heiloo.

De BioBorder is ontworpen door tuinarchitect Arjan Boekel en is te bestellen bij Kwekerij De Buitenkans in Heiloo. Er is een plantenontwerp voor grote en kleine tuinen, voor zon en meer schaduw. En je kunt ook nog keuzes maken of je meer witte, blauwe of juist een bontere border wilt. De border is jaarrond aantrekkelijk, onderhoudsvriendelijke en draagt bij aan de biodiversiteit en beter bestand tegen zowel droogte als veel regen.

 Link