Activiteiten van De Groene Reiger in de buurt

Nieuws

Beschrijving

Wat gebeurt er?

26-10-2019

BioBorders wint tweede innovatieprijs KCNL  

MBO Wellant heeft met haar bijdrage aan het project BioBorders Melco de tweede prijs gekregen van het KennisCentrum natuur en Leefomgeving tijdens het grote KCNL Exponar Groen Perspectief op 10 oktober. Zij hebben met hun creatieve, concrete oplossingen voor bewoners van de nieuwbouwwijk Melco voor meer biodiversiteit en klimaatadaptatie op een hele innovatieve manier bijgedragen aan oplossingen in het groen domein.

 Link

26-10-2019

Natuurwerkdag 2 november op Landgoed Willibrordus  

Landgoed Willibrordus doet mee aan de landelijke natuurwerkdag.  Zaterdagochtend 2 november van 10.00 tot half 1 gaan we bloembolletjes, vaste planten en struiken planten. Soorten die voedsel, nestgelegenheid en schuilplaatsen bieden aan vogels, insecten en kleine zoogdieren. Daarnaast hangen we mezenkastjes op.

Startlocatie: Theeschenkerij deTrog  Bullaan 4 Heiloo. Opgeven via info@degroenereiger.nl of via www.natuurwegdag.nl

 Link

26-10-2019

GroenSpoor plantdag 23 november Heemskerk  

Op 23 november zijn er diverse plantactiviteiten die voortkomen uit de wensen en ideeën die zijn opgehaald dor de werkgroepen van GroenSpoor Heemskerk. De afgelopen maanden hebben de werkgroepen van GroenSpoor die bestaan uit bewoners, vertegenwoordigers van scholen, Groei en Bloei, PWN deze wensen en ideeën verder uitgewerkt tot concrete plannen. En op 23 november fietsen we tijdens een GroenSafari langs een aantal van de ze locaties  en worden de eerste bollen en bomen geplant.

 Link

04-10-2019

Verslag burenlunch landgoed Willibrordus 28 september  

Tijdens de landelijke buren dag hebben we onder leiding van “kok Frank” met een groep van 30 buurtbewoners met elkaar een heerlijke lunch gemaakt. Een tarte tartin, kruidenboter, soep en salades, liters appel en perensap: allemaal bereid met groente, fruit en kruiden van de fruittuin. De tafels werden prachtig versierd met boeketjes die onder leiding van Groei en Bloei gemaakt werden met de bloemen uit de tuin.

Het was een zeer geslaagde dag en volgens de deelnemers moet dit maar een nieuwe traditie worden: de burenlunch op Landgoed Willibrordus!

 Link

04-10-2019

Verslag wijksafari Egmond aan de Hoef 28 september  

Met 35 bewoners  van Egmond aan de Hoef liepen we vanaf Dorpshuis Hanswijk langs een prachtige vaste plantenborder in het openbaar groen. Pieter Voet, medewerk groen bij de gemeente Bergen, vertelde dat het openbaar groen was vernieuwd tijdens het opknappen van de straat. Veel safarigangers zouden deze borders ook wel heel graag in hun straat willen hebben! 

Een bewoner vertelde dat hij in zijn nieuwbouwwijk een stukje openbaar groen heeft  "geadopteerd”. In dit stukje groen staan nu een grote diversiteit aan planten die hij zelf onderhoudt. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook goed voor vogels en insecten. Deze “groenadoptie” is mogelijk voor andere bewoners in de BUCH als zij dit willen. 

Op de Magdalena van Weerdenburglaan waren prachtige voorbeelden te zien van “ gevelgroen”. Zoals de wingerd, die prachtig rood verkleurd in het najaar, klimop, passiebloem, vuurdoorn en een druif. Met deze klimplanten kun je ook in een kleine tuin bijdragen aan wateropname. Je houdt in de zomer veel warmte uit je huis, je geeft vogels een schuil- en broedplaats en bijeen en insecten hebben wat te eten.

 Link